Kom je er toch niet uit? Ga naar veelgestelde vragen (FAQ) of
neem contact op met ons.

Handleiding: Android 6.0

Deze handleiding beschrijft hoe je een Android 6 toestel verbindt met publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Heb je al een SMS met inloggegevens ontvangen? Ga dan naar de volgende stap. Zo niet, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de locatiecode naar 0970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Stap 2

Ga naar de instellingen van je Android-toestel door op het Instellingen-icoon (tandwieltje) te klikken. Dit vind je op het thuisscherm. Of maak een schuifbeweging van boven naar beneden, het tandwieltje vind je dan rechtsboven.

Stap 3

Kies Wifi.

Stap 4

Kies:

• EAP-methode: PEAP
  • Verificatie Fase 2: MSCHAPv2
  • CA-certificaat: Niet opgegeven*
  • Identiteit: Gebruikersnaam (zie SMS)
  • Anonieme identiteit: laat dit veld leeg
  • Wachtwoord: Wachtwoord (zie SMS)
  • Klik op Verbinden

Als je niet alle instellingen in je scherm ziet, scroll dan naar beneden.

* Toelichting: Omdat je geen certificaat opgeeft, moet je extra alert zijn als je ooit gevraagd wordt om je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Doe dat alleen op een publicroam-locatie. Wil je maximale veiligheid? Zet dan later een certificaat op je toestel.

Stap 5

Publicroam is ingesteld. Vanaf nu maakt je toestel op alle publicroam-locaties automatisch verbinding.

Handleiding: Android 6.0

Deze handleiding beschrijft hoe je een Android 6 toestel verbindt met publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Heb je al een SMS met inloggegevens ontvangen? Ga dan naar de volgende stap. Zo niet, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de locatiecode naar 0970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Stap 2

Ga naar de instellingen van je Android-toestel door op het Instellingen-icoon (tandwieltje) te klikken. Dit vind je op het thuisscherm. Of maak een schuifbeweging van boven naar beneden, het tandwieltje vind je dan rechtsboven.

Stap 3

Kies Wifi.

Stap 4

Kies:

• EAP-methode: PEAP
  • Verificatie Fase 2: MSCHAPv2
  • CA-certificaat: Niet opgegeven*
  • Identiteit: Gebruikersnaam (zie SMS)
  • Anonieme identiteit: laat dit veld leeg
  • Wachtwoord: Wachtwoord (zie SMS)
  • Klik op Verbinden

Als je niet alle instellingen in je scherm ziet, scroll dan naar beneden.

*Toelichting: Omdat je geen certificaat opgeeft, moet je extra alert zijn als je ooit gevraagd wordt om je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Doe dat alleen op een publicroam-locatie. Wil je maximale veiligheid? Zet dan later een certificaat op je toestel.