Kom je er toch niet uit? Ga naar veelgestelde vragen (FAQ) of
neem contact op met ons.

Handleiding: Android 7 en 8

Deze handleiding beschrijft hoe je een Android 7 of 8 toestel verbindt met publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Heb je al een SMS met inloggegevens ontvangen? Ga dan naar de volgende stap. Zo niet, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de locatiecode naar 0970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Stap 2

Ga naar de instellingen van je Android-toestel. Dit doe je door een schuifbeweging van beneden naar boven te maken of door op het thuisscherm op het Instellingen-icoon (tandwieltje) te klikken.

Stap 3

Kies Wifi.

Stap 4

Zorg dat wifi aanstaat. Kies wifi-netwerk publicroam.

Stap 5

Kies:

• EAP-methode: PEAP
  • Verificatie Fase 2: MSCHAPv2
  • CA-certificaat: Niet valideren of Niet-gespecificeerd*
  • Identiteit: Gebruikersnaam (zie SMS)
  • Anonieme identiteit: laat dit veld leeg
  • Wachtwoord: Wachtwoord (zie SMS)
  • Klik op Verbinden

Als je niet alle instellingen in je scherm ziet, scroll dan naar beneden.

*Toelichting: Je kunt de melding krijgen ‘Geen certificaat opgegeven. Uw verbinding is niet privé’. De verbinding werkt in dat geval wel. Anderen kunnen niet zomaar meekijken. Wel moet je alert zijn als je ooit gevraagd wordt om je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Doe dat alleen op een publicroam-locatie. Wil je maximale veiligheid? Zet dan later een certificaat op je toestel.

Stap 7

Publicroam is ingesteld. Vanaf nu maakt je toestel op alle publicroam-locaties automatisch verbinding.

Handleiding: Android 7 en 8

Deze handleiding beschrijft hoe je een Android 7 of 8 toestel verbindt met publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Heb je al een SMS met inloggegevens ontvangen? Ga dan naar de volgende stap. Zo niet, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de locatiecode naar 0970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Stap 3

Ga naar de instellingen van je Android-toestel. Dit doe je door een schuifbeweging van beneden naar boven te maken of door op het thuisscherm op het Instellingen-icoon (tandwieltje) te klikken.

Stap 4

Kies Wifi.

Stap 5

Zorg dat wifi aanstaat. Kies wifi-netwerk publicroam.

Stap 6

Kies:

• EAP-methode: PEAP
  • Verificatie Fase 2: MSCHAPv2
  • CA-certificaat: Niet valideren of Niet-gespecificeerd*
  • Identiteit: Gebruikersnaam (zie SMS)
  • Anonieme identiteit: laat dit veld leeg
  • Wachtwoord: Wachtwoord (zie SMS)
  • Klik op Verbinden

Als je niet alle instellingen in je scherm ziet, scroll dan naar beneden.

*Toelichting: Je kunt de melding krijgen ‘Geen certificaat opgegeven. Uw verbinding is niet privé’. De verbinding werkt in dat geval wel. Anderen kunnen niet zomaar meekijken. Wel moet je alert zijn als je ooit gevraagd wordt om je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren. Doe dat alleen op een publicroam-locatie. Wil je maximale veiligheid? Zet dan later een certificaat op je toestel.

Stap 7