Handleiding: Chromebook

Deze handleiding beschrijft hoe je een Chromebook verbindt met publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Als je nog geen SMS met inloggegevens hebt ontvangen, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de locatiecode naar 0970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Stap 2

Ga naar de instellingen van je Chromebook door te klikken op de symbolen rechtsonder op het thuisscherm.

Stap 3

Kies wifi. Dit is de optie met het wifi-symbool.

Stap 4

Zorg dat wifi aanstaat. Kies wifi-netwerk publicroam.

Stap 5

Kies:

• Beveiliging: EAP
  • EAP-methode: PEAP
  • EAP Phase 2-verificatie: MSCHAPv2
  • CA-certificaat: Standaard
  • Identiteit: username (zie sms)
  • Wachtwoord: password (zie sms)
    Anonieme identiteit: laat dit veld leeg
  • Klik op Verbinding maken

Stap 6

Publicroam is ingesteld. Vanaf nu maakt je toestel op alle publicroam-locaties automatisch verbinding.

Handleiding: Chromebook

Deze handleiding beschrijft hoe je een Chromebook verbindt met publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Als je nog geen SMS met inloggegevens hebt ontvangen, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de locatiecode naar 0970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Stap 2

Ga naar de instellingen van je Chromebook door te klikken op de symbolen rechtsonder op het thuisscherm.

Stap 3

Kies wifi. Dit is de optie met het wifi-symbool.

Stap 4

Zorg dat wifi aanstaat. Kies wifi-netwerk publicroam.

Kies:

• Beveiliging: EAP
  • EAP-methode: PEAP
  • EAP Phase 2-verificatie: MSCHAPv2
  • CA-certificaat: Standaard
  • Identiteit: username (zie sms)
  • Wachtwoord: password (zie sms)
    Anonieme identiteit: laat dit veld leeg
  • Klik op Verbinding maken

Stap 6