Handleiding: MacOS

Deze handleiding beschrijft hoe je een MacOS kan verbinden met Publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Als je nog geen SMS met inloggegevens hebt ontvangen, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de organisatiecode naar +31 970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Ga dan naar de Wi-Fi instellingen van je Apple-apparaat. Dit doe je door in de bovenste balk op het Wi-Fi icoon te klikken.

Stap 2

Selecteer het Wi-Fi netwerk van publicroam om in te loggen.

Stap 3

Vul gebruikersnaam en wachtwoord in (zie SMS).

Stap 4

Accepteer het beveiligingscertificaat van publicroam. Het certificaat is van publicroam.nl en uitgegeven door COMODO RSA Domain Validation. Dit doe je door op de knop ‘Ga door’ te drukken. Op elk apparaat waarop je je publicroam account instelt zult je het certificaat een keer opnieuw moeten vertrouwen.

Stap 5

Publicroam is ingesteld. Vanaf nu ga je automatische online overal waar publicroam is.

Handleiding: MacOS

Deze handleiding beschrijft hoe je een MacOS kan verbinden met Publicroam.

Stap 1

Zorg dat je in de buurt bent van een publicroam wifi-netwerk. Als je nog geen SMS met inloggegevens hebt ontvangen, meld je dan eerst aan via de aanmeldpagina of stuur een SMS met de locatiecode naar 0970 10 260 261. Je ontvangt een SMS met inloggegevens.

Ga dan naar de Wi-Fi instellingen van je Apple-apparaat. Dit doe je door in de bovenste balk op het Wi-Fi icoon te klikken.

Stap 2

Selecteer het Wi-Fi netwerk van publicroam om in te loggen.

Stap 3

Vul gebruikersnaam en wachtwoord in (zie SMS).

Stap 4

Accepteer het beveiligingscertificaat van publicroam. Het certificaat is van publicroam.nl en uitgegeven door COMODO RSA Domain Validation. Dit doe je door op de knop ‘Ga door’ te drukken. Op elk apparaat waarop je je publicroam account instelt zult je het certificaat een keer opnieuw moeten vertrouwen.

Stap 5

Publicroam is ingesteld. Vanaf nu ga je automatische online overal waar publicroam is.