Wifi-netwerken open voor iedereen

Onze visie is dat wifi-netwerken open kunnen zijn voor iedereen op een veilige en makkelijke manier. Net zoals onze wegen.

Vrij reizen

We reizen vrij over alle wegen in Europa omdat landen elkaar toegang geven tot hun wegennetten. Datzelfde maakt publicroam mogelijk voor wifi-netwerken. Zodat je op elk gastwifi direct veilig online bent. Zo reis je vrij tussen wifi-gastnetwerken, bij de bibliotheek, in het ziekenhuis, in een museum, op het stadhuis, op een deelwerkplek, etc. Op een veilige en privacy-verantwoorde manier.

Hoe?

Door organisaties in staat te stellen om hun bestaande wifi-netwerken veilig en makkelijk te delen. Een bezoeker kan dan met één account overal op wifi. Net zoals je met de kentekenplaat van je auto toegang hebt tot alle wegen wereldwijd.

Is dat belangrijk?

Toegang tot internet is een voorwaarde om volwaardig mee te doen in onze samenleving. Het meeste internetverkeer loopt via wifi. Het is snel en goedkoop, en heeft binnenshuis de beste dekking. Bovendien verbinden apparaten er automatisch mee. Als we erin slagen om bestaande wifi’s slim te delen, dan hebben we overal de beste verbinding tegen lage kosten.

Privacy

Wij realiseren ons dat privacy daarbij héél belangrijk is. Daarom doen we niks met de gegevens, behalve zorgen dat de dienst goed werkt. Dus geen gebruikersprofielen, geen advertenties, geen stiekem gedoe.