Voordelen voor organisaties en hun bezoekers

1. Veilig gastwifi

Publicroam zorgt voor een veilige verbinding tussen device en access point, via WPA2-Enterprise. Dit maakt bezoekers minder kwetsbaar. Dit wordt mogelijk door bezoekers online te authentiseren. Gastorganisaties hoeven bezoekers niet zelf te registreren. Dus geen administratieve last. En het voldoet aan de AVG.

2. Automatisch online

Met publicroam hebben bezoekers overal de beste verbinding. Zij gaan naadloos over van 4g (straks 5g) naar wifi. Veilig en zonder te zoeken naar wachtwoorden. Met één account voor alle publicroam-locaties. Na één keer aanmelden gaan zij direct online bij alle deelnemende gastnetwerken; op stations, in ziekenhuizen, in musea, in bibliotheken, bij gemeenten, bij deelwerkplekken, etc.

3. Barrière tegen illegaal gebruik (privacy gewaarborgd)

Gebruikers melden zich aan met een 06-nummer of een gevalideerd e-mailadres. Dit helpt misbruik te voorkomen. De gegevens worden alleen gebruikt voor het leveren van de dienst. Er is geen doorgifte van gegevens aan derden voor data-analyse, profilering, adverteren of marketing.

4. Werkt met standaard wifi-apparatuur

Publicroam is een onafhankelijke dienst op basis van open standaarden. De dienst is gebaseerd op bestaande oplossingen voor overheid (govroam) en onderwijs (eduroam). Een aansluiting kan in eigen beheer worden gerealiseerd. Het werkt in combinatie met bestaande wifi-apparatuur op basis van RADIUS.

5. Beperkte investering

Het realiseren van een aansluiting vergt beperkte inspanning. Het gaat om het configureren van bestaande apparatuur. Voor het gebruik van de dienst betalen deelnemende organisaties een eenmalige aansluitvergoeding en een jaarvergoeding.

Interesse? Neem gerust contact op.