Voordelen voor organisaties en hun bezoekers

1. Gastwifi maar dan wél veilig

Publicroam lost het probleem op van onveilige gastwifi’s die bezoekers kwetsbaar maken voor hackers. De dienst zorgt voor een veilige verbinding tussen device en access point, via WPA2-Enterprise. Dit wordt mogelijk door bezoekers online te authenticeren. Dus geen uitgifte van wachtwoorden aan de balie.

2. Gebruiksvriendelijk en gastvrij

Met publicroam hebben bezoekers overal de beste verbinding. Zij gaan naadloos over van 4g (straks 5g) naar wifi. Veilig en zonder te zoeken naar wachtwoorden. Met één account voor alle publicroam-locaties. Na één keer aanmelden gaan zij direct online bij alle deelnemende gastnetwerken; op stations, in ziekenhuizen, in musea, in bibliotheken, bij gemeenten, bij deelwerkplekken, etc.

3. Privacy-vriendelijk

Gegevens worden zo kort mogelijk bewaard en alleen gebruikt voor het leveren van de dienst. Verzamelde data worden op geen enkele andere manier gebruikt of gedeeld met derden. Daarvoor heeft publicroam de Privacy Award 2020 van de Stichting Privacy First ontvangen. Vanzelfsprekend voldoet de dienst aan de AVG.

4. Open standaarden

Publicroam is een onafhankelijke dienst op basis van open standaarden. De dienst is gebaseerd op bestaande oplossingen voor overheid (govroam) en onderwijs (eduroam). Een aansluiting kan in eigen beheer worden gerealiseerd. Het werkt in combinatie met vrijwel alle gangbare wifi-apparatuur op basis van RADIUS.

5. Beperkte investering

Het realiseren van een aansluiting vergt beperkte inspanning. Het gaat om het configureren van bestaande apparatuur. Voor het gebruik van de dienst betalen deelnemende organisaties een eenmalige aansluitvergoeding en een jaarvergoeding.

Interesse? Neem gerust contact op.