Oprichting

Opgericht eind 2017 wil publicroam iedereen overal veilig en automatisch toegang geven tot gastwifi waarbij de gegevens en de privacy van de gebruikers goed geborgd zijn.

In november 2018 is de eerste aansluiting gerealiseerd op de markt in Den Haag en vanaf dat startpunt zijn er steeds meer locaties gerealiseerd waar mensen veilig en automatisch toegang krijgen tot gastwifi met publicroam.

Uitrol

Begin 2019 sloten de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck aan gevolgd door de gemeente Den Haag. Sindsdien volgt een lange lijst van partijen waaronder gemeenten zoals Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Rotterdam. Ook musea zoals het Stedelijk en een lange lijst van bibliotheken is inmiddels aangesloten

Winnaar privacy award 2020

Quote uit het jury-rapport: “De jury is vooral onder de indruk omdat de voorziening letterlijk voor iedereen in ons land – en mogelijk ook daarbuiten – grote voordelen kan bieden en daarmee grote impact kan hebben op wat we gewend zijn: één account en bij alle deelnemers automatisch en veilig online, met serieus respect voor privacy.”

Het volledige juryrapport is te vinden op de website van Privacy First: