Over publicroam

Publicroam is een onafhankelijke aanbieder van wifi-roaming voor openbare netwerken. We stellen organisaties en bedrijven in staat om op een veilige en naadloze manier wifi-toegang te bieden aan bezoekers.

Toegang en vertrouwen

De kern van onze dienstverlening is het bieden van toegang tot netwerken. Onze authenticatiedienst zorgt dat je overal automatisch kunt verbinden. Daarbij is het van cruciaal belang dat je kunt vertrouwen op de veiligheid en privacy. Daarom maken we met alle aanbieders van netwerken bindende afspraken over een goede gegevensbescherming. Zo ben je er als bezoeker van verzekerd dat je gegevens veilig zijn en je niet stiekem gevolgd wordt.

Impactvol ondernemen

Wij geloven dat ondernemerschap een belangrijke drijvende kracht is voor maatschappelijke innovatie. Als onderneming zijn we niet puur gericht op winst; we willen ook een positieve impact hebben op de samenleving. In de afspraken die wij maken met de deelnemende organisaties leggen we vast dat de privacy altijd geborgd moet zijn en dat we gratis toegang bieden aan iedereen.

Wifi kan stúkken beter

Publicroam is opgericht door Ted Dinklo en Paul Francissen. Hun drijfveer is dat wifi in de publieke ruimte stúkken beter kan. Ze willen een beweging op gang brengen om wifi-netwerken te verbinden tot één veilige wifi-wolk waarbij je als bezoeker automatisch verbinding maakt én waarbij je privacy is gewaarborgd. In musea, bibliotheken, zorginstellingen, buurthuizen, etc. Het belang hiervan ligt in het feit dat internet een basisbehoefte is voor iedereen; een goede internettoegang draagt bij aan een inclusieve digitale samenleving.

Over de oprichters

<foto> Ted Dinklo (1970) – Begeleidt als zelfstandig adviseur digitale transities in de publieke sector. In zijn eerdere werk als regeringsadviseur in Afghanistan, Oost-Timor en Bougainville zag hij het belang van goed internet. Dit inspireert hem om te werken aan een betrouwbare internettoegang voor iedereen.

<foto> Paul Francissen (1968) – Werkt als zelfstandig adviseur op het snijvlak van digital services en maatschappelijke vernieuwing. Hij is gespecialiseerd in digitale toegankelijkheid en zet zich daarnaast in voor digitale privacy. In 2014 was hij oprichter van govroam, een wifi-roamingdienst voor de overheid. Hieruit werd publicroam geboren.