Waarom de OBA kiest voor publicroam

17 mei 2024
Ga terug

In alle 26 vestigingen van de openbare bibliotheek in Amsterdam (OBA) is publicroam beschikbaar voor alle meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar.

Samen leven, samen leren

Het motto van de OBA is samen leven, samen leren en daar hoort in alle vestigingen een veilige digitale omgeving bij en veilige toegang tot internet bij. En daar zorgt publicroam voor.

Onderdeel stedelijk netwerk

Publicroam maakt dat OBA onderdeel is van een stedelijk netwerk van aan elkaar geknoopte wifi-netwerken En niet alleen van een stedelijk netwerk maar zelfs van een landelijk netwerk.

Digitale vaardigheid

De bibliotheek leert haar bezoekers digitale vaardigheden. Veilig gebruik van wifi in de openbare ruimte hoort daarbij. Met publicroam leren de mensen deze vaardigheid in de veilige ruimte van de bibliotheek.

Privacy

De privacy van de bezoekers van de bibliotheek is gegarandeerd. Geen getrack of verzamelen van data. De minimale data die wordt verzameld wordt alleen gebruikt voor het doel waarvoor het nodig is namelijk een veilige verbinding leveren.

Gemak

Met publicroam hoeven de bezoekers van de OBA maar een keer een account aan te maken. Daarna gaan ze in alle OBA vestigingen automatisch online en ook nog op honderden andere locaties