Haven Enkhuizen op publicroam

16 juli 2021
Ga terug

De gemeentehaven van Enkhuizen heeft een primeur. Als eerste haven in Nederland kunnen bezoekers hier veilig surfen op het internet. Vanaf vandaag  juli biedt de haven veilig toegang tot haar gastwifi via publicroam. Hiermee gaan bezoekers automatisch en veilig op internet.

Veilig surfen

‘Recent hebben wij ons wifi-netwerk in de haven een stevige upgrade gegeven.’ legt havenmeester Taco Brehm uit. ‘Toen hebben wij direct de veiligheid onder de loep genomen. De manier waarop wij mensen toegang tot internet gaven, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een oplossing en kwamen uit bij publicroam.’

Eerste haven in Nederland

‘De haven van Enkhuizen is de eerste haven in Nederland die aansluit op publicroam en daar zijn we best trots op’, aldus Taco Brehm. ‘Het zou mooi zijn als het op meer locaties beschikbaar komt zodat de toeristen die rond het IJsselmeer varen overal veilig en automatisch online gaan’.

Gratis account

Met deze vernieuwende dienst, maken mensen eenmalig een gratis account aan en daarna is de verbinding tussen hun apparaat en het internet goed beveiligd. En daarbovenop maken de bezoekers automatisch weer verbinding met het internet elke keer als ze terugkomen in de haven van Enkhuizen. En niet alleen in deze haven maar op alle locaties waar publicroam beschikbaar is. Dat zijn inmiddels meer dan 350 plekken door heel Nederland.