In alle musea makkelijk toegang tot WiFi

8 maart 2020
Ga terug

Met Publicroam kunnen álle musea in Nederland veilig en makkelijk publiekswifi aanbieden. Het is een laagdrempelige oplossing. Bezoekers gaan met één account overal direct online. Het Stedelijk Museum Amsterdam, de Gevangenenpoort in Den Haag en het Stedelijk Museum in Alkmaar doen al mee. Wie volgt? Neem gerust contact op.

Veel musea bieden wifi

Per jaar ontvangen de Nederlandse musea meer dan 32 miljoen bezoekers verdeeld over 1100 musea. Meer dan 9 miljoen bezoekers maken daarbij gebruik van hun museumjaarkaart. Gemiddeld komt een Nederlandse museumbezoeker ruim 3x per jaar een museum.

Tijdens dat bezoek maken de bezoekers steeds meer gebruik van digitale middelen. Zoals audiotours maar ook eigen devices zoals smartphones en tablets voor meer informatie over de collectie, de kunstenaars en de achtergrond van het museum.

Mensen die een eigen apparaat gebruiken hebben toegang tot internet nodig. In de vele monumentale museumgebouwen is 4G dekking niet altijd optimaal en bij 5G wordt indoordekking nog lastiger. Dit belemmert het gebruik van eigen devices.

Veel musea bieden daarom wifi aan hun bezoekers. Vaak via een open onveilig netwerk met een gedeeld wachtwoord of een captive portal (‘vinkje voor akkoord’). Bezoekers die hier gebruik van maken zijn een makkelijke prooi voor hackers. Bovendien moeten mensen vaak zoeken hoe ze kunnen inloggen.

Het kan wél veilig en makkelijk

Hoe mooi zou het zijn als alle musea in Nederland veilig gastwifi bieden waarbij een geregelde bezoeker van de musea maar één keer hoeft na te denken hoe toegang te krijgen en daarna overal automatisch verbinding maakt.

Dát is wat we willen bereiken met publicroam. Met één account overal automatisch online waar publicroam beschikbaar is. Elk museum kan zelf beslissen om aan te sluiten. Hoe meer musea meedoen, hoe groter het gemak voor de bezoekers.

Inmiddels wordt publicroam aangeboden op honderden locaties in Nederland. Personen die al een account hebben, verbinden automatisch zodra ze een museum binnenlopen waar publicroam is.

Meedoen

Aansluiten is zeker het verkennen waard! Daarmee is het probleem van onveilig wifi voor eens en altijd opgelost. Interesse? Neem gerust contact op