Snel, soepel en veilig online met publicroam

26 april 2019
Ga terug

In november 2018 werd publicroam gelanceerd. De dienst groeit snel en bezoekers kunnen al op meer dan 100 locaties veilig en makkelijk online onder andere in de regio Den Haag. Nu kunnen wij de eerste resultaten delen met betrekking tot het aanvragen en activeren van een account.

 

Direct veilig online

Publicroam is voor de consument een gratis dienst om veilig op het wifi-netwerk van de gastorganisatie te kunnen werken. Voor bezoekers heeft het een extra voordeel. Komen zij op een locatie die gebruik maakt van publicroam dan hoeven zij zich niet opnieuw te registreren en kunnen direct veilig online. Dit zorgt voor gemak en veiligheid bij de gebruiker. In het onderwijs en bij de overheid bestond dit al lang, via #eduroam en #govroam. Publicroam maakt het beschikbaar voor iedereen en álle organisaties.

Account aanmaken

No alt text provided for this image

Een account aanvragen kan op twee manieren; via de website en via sms. Gebleken is dat 77% van de mensen doet dit via de website, 23% geeft de voorkeur aan sms. Na de aanvraag krijgt de gebruiker een sms met gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat data

No alt text provided for this image

58% van de ontvangers activeert het account binnen twee minuten. Zij kunnen dan direct gebruik maken van het wifinetwerk van de gastorganisatie. 17% doet dit binnen vijf minuten en de overige bezoekers nemen langer de tijd. Uit het onderzoek blijkt dan 90% van de aanvragers het account ook daadwerkelijk activeert.

Snel en soepel

De cijfers laten zien dat het aanvragen van een publicroam-account snel en soepel verloopt. En dat is precies de bedoeling. Binnen vijf minuten is 75% van de mensen veilig online op het wifi-netwerk van de gastorganisatie. Bezoekers die eenmaal zijn aangemeld gaan automatisch online, overal waar publicroam is. Zij hebben dus altijd de beste verbinding met een hoog beveiligingsniveau (WPA2-Enterprise)./ Wanneer je eenmaal een account hebt, kan je op iedere locatie waar publicroam is gebruik maken van haar diensten.