Goed gastwifi in overheidsgebouwen

Overheden streven naar digitale diensten die veilig zijn en gebruiksvriendelijk. Ook in overheidsgebouwen. Onderdeel daarvan is een gedegen openbaar gastwifi. Publicroam biedt hiervoor een laagdrempelige oplossing.

Veilig en makkelijk verbinden

Publicroam zorgt dat bezoekers automatisch en veilig verbinden met het gastwifi. Met een solide authenticatie en een goede gegevensbescherming. Zodat bezoekers minder kwetsbaar zijn en hun privacy is gewaarborgd.

Hoe werkt het?

Bezoekers maken één keer een account aan en gaan daarna automatisch online. Zowel bij de aangesloten overheidsgebouwen als op andere locaties die deelnemen, zoals bij bibliotheken, musea, culturele instellingen, sportcentra, etc. Bekijk het filmpje met uitleg

Voordelen
  • Gastvrije ontvangst; Bezoekers melden zich één keer aan en gaan dan overal veilig online, ook buiten de overheidsgebouwen.
  • Voldoen aan veiligheidseisen en privacyregels; Een veilig openbaar wifi-netwerk (o.b.v. WPA2-Enterprise) dat voldoet aan privacy-eisen (AVG).
  • Geen extra inzet van personeel; Accounts worden centraal verstrekt door publicroam. Support wordt centraal geboden.
Open standaarden

Publicroam werkt op basis van open standaarden waardoor het aansluit op alle gangbare apparatuur. Dus geen leveranciersafhankelijkheid.

Aanvulling op govroam

Met publicroam hebben bezoekers dezelfde positieve ervaring als medewerkers die govroam gebruiken. Dus niet steeds opnieuw inloggen en roaming tussen organisaties. Het is een kleine stap om publicroam toe te voegen.

Deelnemers

Overheidsinstanties die aangesloten zijn op publicroam, zijn onder meer: gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, gemeente Alkmaar, Parkstad IT Heerlen, Stichting ICTU, Hoogheemraadschap Delfland, Werkorganisatie Duivenvoorde, A2-Samenwerking, etc.

Kosten

De dienst wordt geleverd op basis van een eenmalige aansluitfee en een vaste all-in abonnementsvergoeding. De hoogte is afhankelijk van het aantal locaties en access points. Gemiddelde gaat het om circa 500 euro per jaar voor kleine overheidsinstanties tot enkele duizenden euro’s per jaar voor grote instanties.

Meedoen

Neem contact op met ons via het contactformulier. Of vraag uw netwerkleverancier dat te doen.
U kunt ons ook mailen op: info@publicroam.nl