Overheden streven naar digitale diensten die veilig zijn en gebruiksvriendelijk. Dit geldt ook voor ICT-voorzieningen in overheidsgebouwen. Onderdeel daarvan is een goed openbaar gastwifi. Publicroam biedt hiervoor een laagdrempelige oplossing.

Veilig en makkelijk verbinden

Publicroam zorgt dat bezoekers van overheidsgebouwen automatisch en veilig verbinden met het gastwifi. Met een solide authenticatie en een goede gegevensbescherming. Zodat bezoekers minder kwetsbaar zijn en hun privacy is gewaarborgd.

Hoe werkt het?

Bezoekers maken één keer een account aan en gaan daarna automatisch en veilig online. Zowel bij de aangesloten overheidsgebouwen als op andere locaties die deelnemen, zoals bij bibliotheken, musea, culturele instellingen, sportcentra, etc. Bekijk het filmpje met uitleg

Voordelen
  • Gastvrije ontvangst; Bezoekers melden zich één keer aan en gaan dan overal veilig online, ook buiten de overheidsgebouwen.
  • Compliance met eisen en regelgeving; Een veilig openbaar wifi-netwerk (o.b.v. WPA2-Enterprise) dat voldoet aan privacy-eisen (AVG)
  • Geen extra inzet van personeel; Accounts worden centraal verstrekt door publicroam. Support wordt centraal geboden.
Open standaarden

Publicroam werkt op basis van open standaarden waardoor het aansluit op alle gangbare apparatuur. Dus geen leveranciersafhankelijkheid.

Deelnemers

Overheidsinstanties die aangesloten zijn op publicroam, zijn onder meer: gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, gemeente Alkmaar, Parkstad IT Heerlen, Stichting ICTU, Hoogheemraadschap Delfland, Werkorganisatie Duivenvoorde, A2-Samenwerking, etc.

Kosten

De dienst wordt geleverd op basis van een eenmalige aansluitfee en een vaste all-in abonnementsvergoeding. De hoogte is afhankelijk van het aantal locaties en access points. Gemiddeld bedraagt de abonnementsvergoeding rond € 500,- per jaar voor kleinere organisaties en rond € 3.000,- per jaar voor grote overheidsinstanties.

Meedoen

Neem contact op met ons via het contactformulier. Of vraag uw netwerkleverancier dat te doen.
U kunt ons ook mailen op: info@publicroam.nl